Fenstherm Kft.

 


A fűtés korszerűsítésének tervezésekor el kell döntenünk, hogy meglévő rendszerünket szeretnénk kibővíteni, korszerűbbé, hatékonyabbá tenni, vagy egyéb, esetleg alternatív megoldások is szóba jöhetnek.

Napjainkban sokan a távhőről, illetve a gázvezetékről való leválást tekintik a legfontosabb feladatnak. Akik nem tudnak leválni a gázvezetékről, a kondenzációs gázkazánnal egyszerűen rá tudnak csatlakozni a már meglévű fűtési rendszerhez. Családi házakhoz, illetve a távhőről leválni kívánó társasházaknak az egyik legpraktikusabb megoldás lehet egy pelletkazán beszerzése.

Amennyiben van lehetőség, a napenergia felhasználásával közvetlenül állíthatunk elő elektromos és hőenergiát vízmelegítésre, fűtésre. Utóbbira való alkalmazása az épület megfelelő hőszigetelését feltételezi és általában csak tavasszal és ősszel mint átmeneti, illetve télen kisegítő jelleggel.

Jelentős megtakarítás érhető el hőszivattyú alkalmazásával is. A hőszivattyús rendszerek is egyre gazdaságosabbak, fejlesztésük roham léptékkel történt meg a két olajválság után.
Fontos, hogy Ön is tudja:
  • Ha egyetlen fokkal lejjebb állítjuk a kazánt, azzal önmagában 6 %-kal tudjuk csökkenteni a fűtésre szánt energia mértékét.
  • A fűtőtestben lévő levegő gátolja a hő leadását, ami szükségtelenül nagy hőveszteséget okoz, ezért nagyon fontos a fűtőtestek légtelenítése.
  • Modern ablakok beépítésével egy átlagos paraméterű ház fűtési költségei körülbelül 20 százalékkal csökkenthetők.
  • Uniós és hazai energetikai pályázatok támogatják az energiafelhasználást csökkentő beruházásokat.
  • Szellőztessen rövid ideig, de erőteljesen!
  • Egy csöpögő csapból naponta akár 25 liter víz is elfolyhat feleslegesen.
  • Pályázhat fűtés korszerűsítésére vonatkozóan is vissza nem térítendő támogatásra, amennyiben a kiírás feltételeinek megfelel.


Ön dönt...Mi segítjük elképzeléseik megvalósítását:

- ingyenesen árajánlatot készítünk
- elvégezzük a szükséges víz-, gáz-, központi fűtés kivitelezését (kőműves és burkoló munkával)
- igény esetén elkészítjük pályázati anyagát.Az itt található Adatlapon érdeklődhet, kitöltése még nem jelent megrendelést.

Amennyiben még kérdése lenne, az alábbi elérhetőségeinken veheti fel velünk a kapcsolatot.

  Rockwool Hungary Szigetelőanyaggyártó és Ker. Kft.

REVCO Magyarország Kft.

LAKÓKERT '97 Bt.

Forrás Centrum Kft.

MAGYAR-Festék